Prezentarea comunei

Comuna Ianca este situata in partea de sud – vest a judetului in Campia Dunarii, la o distanta de 125 km de orasul Slatina si la 26 km de Corabia, orasul cel mai apropiat. Are o suprafata de 159 kmp. Fluviul Dunarea margineste teritoriul administrativ al comunei in partea de sud. In componenta localitatii intra satele :Ianca – resedinta comunei si Potelu.
Satul Potelu este atestat documentar  la 1 septembrie 1491 – 31 august 1492 in hrisovul prin care Vlad Calugarul intareste manastirii Bistrita alaturi de alte danii facute de catre boierii Craiovesti si « Potelu cu Balta Alba ». In 20 aprilie 1560, Petru cel Tanar intareste manastirii Bistrita ocine la Ianca in urma unei judecati.
Componenţa: comuna are în componenţă 2 localităţi: Ianca – centru de comună şi Potelu – sat aparţinător
Căi de acces: în comună se ajunge pe drumul judeţean 544 şi drumul naţional 54A.

Infrastructura: Comuna beneficiaza de electrificare pe toata suprafata extinzandu-se in ultimii doi ani iluminatul public. Exista acces la reteaua de telefonie fixa, la cea de televiziune prin cablu si internet. Reteaua de drumuri are 22 km, dintre care sunt asfaltati circa 5 km. În comuna exista conducta de apa potabila în partea de sud, prin cadere libera, in 2012 s-a depus un proiect pentru  Apa si canalizare finantat prin fonduri guvernamentale nerambursabile.
In anii 2010 – 2013 s-au efectuat o serie de lucrari finantate prin fonduri nerambursabile si anume : Baza sportiva « Sebastian Domozină » din satul Ianca, Reparare si modernizare Camin Cultural Potelu, asfaltare drum comunal DC 133A aprox. 2 km Ianca, modernizare Dispensar comunal, Modernizare Bibiloteca comunala Ianca,  dotare Scoala « Ada Umbra » cu centrale termice, dotarea Primariei Ianca  cu diverse utilaje : tractor multifunctional, buldoexcavator, autogreder, incarcator frontal, cilindru compactor.
Sunt depuse o serie de proiecte pe fonduri europene si guvernamentale si anume : Alimentare apa curenta, sistem centralizat de canalizare, Realizare Parc comunal, Modernizare Gradinita Potelu, Modernizare Camin Cultural Ianca, Impaduriri soluri nisipoase Ianca si Potelu.